Когато избирате пердета за спалня, естетиката не е единственото, за което трябва да мислите. Решението ви може да окаже ефект върху качеството на съня, а оттам – и на цялостното здравословно състояние и настроението ви, ако не е съобразено с осветеността на спалнята.

Поради тази причина, изборът на материя е най-важен за осигуряване на качествен сън, но не е единственото, което трябва да вземете предвид. Какво още, ще разгледаме именно тук.

Тънки или дебели пердета за спалня?

Интериорните дизайнери са единодушни в мнението си, че най-добрият избор за осигуряване на качествен сън, изолация и уединение са плътни пердета за спалня. По този начин си гарантирате едновременно защита на личното пространство и спокойствие през нощта. Това е най-удачният избор за спални, изложени на директна слънчева светлина, както и на по-ниски етажи, до които може да достига блясъкът на уличното осветление.

Сенчести спални могат да спечелят от тънки пердета от по-ефирни и прозрачни материи. В общия случай бихме препоръчали да съчетаете вариантите на слоеве – тънки пердета за спалня, които да държите затворени денонощно (особено в спални с целодневен приток на слънчева светлина), и плътни или директно дебели пердета за спалня от блекаут материи над тях, които да затваряте нощем, или когато искате да изолирате спалнята от атмосферните условия навън.

блекаут пердета за спалня в неутрален цвят

Препоръчвани цветове

За да създадете предразполагаща атмосфера, която повишава качеството на съня и почивката ви, дръзките цветове не са удачни. Когато избирате пердета за спалня, препоръчително е да заложите на по-неутрални или пастелни варианти. Подходящи цветове са зелените, сините и розовите нюанси, които успокояват погледа и помагат да се отпуснете.

Може да изберете и неутрален цвят като сивото. Това може да придаде елегантен вид на стаята, подобен на онзи, създаван от луксозни пердета за спалня. А като говорим за лукс…

Луксозни или практични пердета за спалня?

Най-разпространени в съвременните спални са пердета с естествени нишки и полиестер и това е чудесна отправна точка. Това са леки, дишащи и непретенциозни пердета, когато става дума за поддръжка – без мачкаемост и свиваемост.

Малко по-скъп, но модерен вариант, са пердетата от лен – екологични и особено подходящи за по-влажни спални, тъй като са устойчиви на влажност и няма да се сблъскате с развъждането на бактерии. Ако искате да се ползвате от стила на ленените пердета, но търсите бюджетна алтернатива, която изглежда точно толкова добре, можем да изработим имитиращи ленени пердета.

От друга страна, ако търсите по-елегантно усещане, може да заложите на луксозни пердета за спалня от текстурирани материи като кадифето. Това е тежка и плътна материя, която осигурява добра изолация срещу студените нощи и горещите летни дни. По този начин ще поддържате приятни температурни условия през всеки сезон, което е възможно само с дебели пердета за спалня. Кадифето е и материя, ограничаваща светлината, което подпомага спокойния сън.

пердета за спалня

За да се уверим, че ще се наслаждавате на пълноценна и качествена почивка, можем да изработим вашите пердета за спалня от блекаут материя. Изберете завеси изцяло от блекаут материя или подплатете друг тип пердета с блекаут, за да си осигурите максимален комфорт и спокойствие в спалнята.

Накрая, но не на последно място, ще ви помогнем да придадете характер и уют на спалнята си с опции за стилна декорация. Можем да изработим шалтета и възглавнички – кръгли, правоъгълни, бонбони, от текстила на завесите. Предлагаме и декоративни елементи за завесите като бордюри и пискюли, дори връзки тип коланче. Такъв тип декорация придава изисканост, дори и да се спрете на нещо практично, вместо на по-претенциозни луксозни пердета за спалня.

А колкото и трудни за поддържане да са вашите пердета, може да разчитате на комплексната ни услуга, включваща и пране и гладене на пердета, от свалянето до поставянето им обратно на корниза. И ако вече сте готови да си осигурите качествен сън и пълноценна почивка,без да правите компромис с уединението, а и с бюджета си, потърсете ни за безплатна консултация. Екипът от експерти на Tendencia.bg ще ви помогне да направите оптималния избор!

Мобилен шоурум и безплатна консултация

Разгледайте нашата огромна гама от дизайни и продукти в комфорта на вашия дом. Спестете време и запазете час сега!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашите общи условия за ползване и политика за ползване на бисквитки.